Banánovo-karobový krémový dezert s broskemi (raw food)
Recept na vegan raw food banánovo-karobový krémový dezert s broskvemi. Recept na dezert přirozeně bez mléka a laktózy, bez vajíček, bez přidaného cukru, bez sóji, bez lepku, bez éček a konzervantů. Zdravý sladký dezert, který zasytí i jako snídaně nebo svačina. Tento dezert je sladký sám o sobě, není třeba ho už ničím doslazovat. Pokud si však potrpíte na hodně sladké, tak přidejte třeba trošku kokosového nektaru.
INGREDIENCE na cca 3 porce:
- 3 zralé broskve
- 3 zralé banány
- 2 hrsti natural kešu ořechů
- 3 čajové lžičky panenského kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce raw (nepraženého) karobového prášku
POSTUP:
- Broskve očistíme, vypeckujeme, 2 nakrájíme na menší kousky a jednu dáme do mixovací nádoby.
- Na dno pohárů či skleniček dáme pár kousků (asi třetinu) broskve.
- V mixéru nebo robotu rozmixujeme kešu ořechy s banány, jednou broskví a kokosovým olejem.
- Asi polovinu vzniklého krému dáme do skleniček na nakrájené kousky ovoce.
- Na to vytvoříme vrstvu z další třetiny nakrájených kousků broskve.
- Do mixovací nádoby, kde máme zbylou půlku krému, přidáme raw karob a umixujeme do hladka.
- Karobový krém navrstvíme do pohárů a ozdobíme zbylými kousky broskve.
- Dáme do ledničky aspoň na 30 minut vychladit a poté servírujeme.
Tip: Ingredience na tento raw dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: vitastylecz