Banánovo–morušový chia pudink (raw food)

11.02.2017

Recept na banánovo–morušový chia pudink, kterým potěší své chuťové buňky zejména milovníci moruší. Použít můžete moruše čerstvé anebo sušené. Na tento raw food recept, který je přirozeně bezlepkový a veganský, byly použity sušené moruše bílé. Bílá moruše (Morus alba) je odolný strom, který dosahuje výšky až 20 metrů. Plody má bílé a velmi sladké, medové chuti. Sušené moruše jsou ještě sladší, a když je pomelete, slouží jako přirozená náhražka sladidla. Moruše obsahují například vitamín C, vápník a železo. Moruše je také zdrojem vlákniny a bílkovin.

INGREDIENCE na 2 až 3 porce:

  • 2 vrchovaté polévkové lžíce sušených moruší + pár moruší na ozdobu
  • 3 polévkové lžíce chia semínek
  • 2 banány
  • 2 dcl pitné vody

POSTUP:

  1. Sušené moruše umeleme na prášek (v mlýnku na ořechy či mák).
  2. Připravíme si banánové mléko = rozmixujeme 2 dcl vody s jedním banánem.
  3. Do mléka přidáme prášek z moruší a krátce mixujeme.
  4. Do banánovo-morušového mléka přidáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme.
  5. Během toho, co chia semínka bobtnají, si připravíme skleničky nebo poháry a na jejich dno dáme na kolečka nakrájený druhý banán.
  6. Jakmile chia puding zhoustne, nalijeme ho do pohárků a navrchu ozdobíme nemletými sušenými morušemi.
  7. Dáme do ledničky aspoň na 30 minut vychladit.

Tip: Některé ingredience v raw kvalitě seženete například v e-shopu VitalVibe.cz »

Další raw food recepty »