Domácí mangová vegan zmrzlina (raw food)

07.08.2014

Vitariánský a veganský recept na domácí mangovou či mangovo-banánovou raw zmrzlinu. Pro krémovější konzistenci jsou přidány i kešu ořechy, ale lze je vynechat. Zdravá osvěžující zmrzlina přirozeně bez cukru, bez mléka, bez laktózy, bez barviv, bez zbytečných éček a konzervantů, bez ztužovacích přísad.

INGREDIENCE cca na 2 porce:

  • Půlka čerstvého manga anebo hrst plátků sušeného manga (bez cukru a siřidel), které předem namočíme do studené vody (cca na 4 hodiny či přes noc)
  • 3 menší zralé banány
  • Lžíce natural kešu ořechů namočených do studené/vlažné vody na cca 4 hodiny (lze vynechat)
  • Lžička agávového sirupu (lze vynechat)


POSTUP:

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme zmrazit na 3 až 5 hodin. Poté vyndáme banány z mrazničky a dáme je do mixéru. 
  2. Přidáme propláchnuté změklé kešu ořechy a změklé namočené plátky sušeného manga, u kterých ale scedíme šťávu (tu vypijeme nebo použijeme třeba do smoothie). Pokud máme čerstvé mango, přidáme čerstvé. 
  3. Všechno opatrně rozmixujeme, zpočátku po pulsních otáčkách, abychom nezavařili zmrzlými kousky banánu mixér. 
  4. Ochutnáme, dle potřeby dosladíme troškou agáve sirupu. 
  5. Hned podáváme.

Další raw food recepty »