Kakaovo-banánový krémový tofu dezert s malinami

27.07.2016

Jednoduchý a rychlý recept na sladký kakaovo-banánový tofu krémový dezert s malinami. Veganský a bezlepkový recept, bez přidaného cukru. Jako sladidlo stačí lžička javorového nebo agáve sirupu, případně kokosového nektaru. Když navíc použijete čistý raw kakaový prášek, zvýšíte tak nutriční hodnotu tohoto dezertu.

INGREDIENCE:

  • 1 balení tofu natural příp. hedvábného Silken tofu (cca 200 g)
  • 3 zralé banány
  • 3 polévkové lžíce raw kakaa
  • 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje
  • 1 čajová lžička agáve sirupu nebo kokosového nektaru
  • cca 125-150 g malin


POSTUP:

  1. Do mixovací nádoby dáme rozlámané tofu, banány, kokosový olej a sirup a vše rozmixujeme do krémova.
  2. Maliny opláchneme a rozdělíme cca na třetiny. Třetinu malin dáme na dno pohárů či skleniček.
  3. Asi 2/3 krému navrstvíme do pohárů na maliny a na krém dáme další vrstvu malin.
  4. Do zbytku krému dáme nepražený raw kakaový prášek a promícháme.
  5. Vytvoříme kakaovou vrstvu a ozdobíme zbytkem malin.
  6. Dáme vychladit do ledničky aspoň na 30 minut, poté servírujeme.

Pozn.: Je dobré vyzkoušet více druhů natural tofu, mají lehce odlišné chutě – některé jsou více do "tvarohova", některé méně. Liší se i vůní. Stejně tak je více druhů hedvábného Silken tofu. Záleží tedy na vašich chuťových preferencích.