Kakaovo-banánový krémový tofu dezert s malinami
27.07.2016
Jednoduchý a rychlý recept na sladký kakaovo-banánový tofu krémový dezert s malinami. Veganský a bezlepkový recept, bez přidaného cukru. Jako sladidlo stačí lžička javorového nebo agáve sirupu, případně kokosového nektaru. Když navíc použijete čistý raw kakaový prášek, zvýšíte tak nutriční hodnotu tohoto dezertu.
INGREDIENCE:
- 1 balení tofu natural příp. hedvábného Silken tofu (cca 200 g)
- 3 zralé banány
- 3 polévkové lžíce raw kakaa
- 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje
- 1 čajová lžička agáve sirupu nebo kokosového nektaru
- cca 125-150 g malin
POSTUP:
- Do mixovací nádoby dáme rozlámané tofu, banány, kokosový olej a sirup a vše rozmixujeme do krémova.
- Maliny opláchneme a rozdělíme cca na třetiny. Třetinu malin dáme na dno pohárů či skleniček.
- Asi 2/3 krému navrstvíme do pohárů na maliny a na krém dáme další vrstvu malin.
- Do zbytku krému dáme nepražený raw kakaový prášek a promícháme.
- Vytvoříme kakaovou vrstvu a ozdobíme zbytkem malin.
- Dáme vychladit do ledničky aspoň na 30 minut, poté servírujeme.
Pozn.: Je dobré vyzkoušet více druhů natural tofu, mají lehce odlišné chutě – některé jsou více do "tvarohova", některé méně. Liší se i vůní. Stejně tak je více druhů hedvábného Silken tofu. Záleží tedy na vašich chuťových preferencích.