Raw čokoládové vánoční bonbóny (raw food)

11.11.2016

Recept na raw čokoládové bonbóny, které můžete použít i jako raw vánoční cukroví. Stačí použít formu s vánočními motivy a připravíte si vánoční raw čokoládky, kterými zpestříte vaše vánoční cukroví či cukrawí.

INGREDIENCE (na cca 12-14 bonbónů):

  • 60 g raw kakaového másla – raw cocoa butter
  • 55-60 g nepraženého kakaového prášku – raw kakao
  • 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje
  • 2 až 3 polévkové lžíce raw agáve sirupu nebo kokosového palmového nektaru

POSTUP:

  1. Nastrouháme kakaové máslo a necháme ho rozpustit v misce na topení anebo ve vodní lázni. Opatrně, aby se nepřehřálo.
  2. Na topení nebo ve vodní lázni rozpustíme lžíci kokosového oleje.
  3. Sirup vyndáme z ledničky, aby se ohřál na pokojovou teplotu.
  4. Do rozpuštěného kakaového másla pomalu přisypáváme raw kakao a stále mícháme.
  5. Do směsi vmícháme opatrně sirup.
  6. Pokud je čokoláda hladká a né příliš hustá, můžeme ji již takto vlít do formiček. Pokud je čokoláda hustá, vmícháme do ní rozpuštěný kokosový olej.*
  7. Čokoládu vlijeme do silikonových formiček a dáme ztuhnout do mrazničky nebo ledničky.
  8. Vyklopíme z formy a skladujeme v ledničce.

Raw kakaové máslo
Raw kakaové máslo

Tip: Některé ingredience v raw kvalitě seženete například v e-shopu VitalVibe.cz »

Další raw food recepty »